Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде е микрофона на 147-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде е микрофона на 147-цата?

Здравейте,

Често като говоря от телефона в колата чувам оплаквания от сорта, че не се чувало достатъчно силно. Знаете ли къде се намира самия микрофон? Поне да се опитвам да говоря по-близо до него .

Поздрави
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Микрофона се намира в плафона на лампата.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Друго което можеш да провериш е конектор "D" на устройството. На него е вързан микрофона и при евентуално окисление на пиновете, може да прави проблем.

Connector layout.pdf

Изплагиатствах едно бързо ръководство как се вади юнита на GT:

Last edited by b_angelov; d.m.y г., 08:30.

Comment

Мерси! Ще го проверя.

А навигацията като я изкара с тези пръчки трябваше ли да развинтваш нещо или само хващаш и дърпаш?

Comment

Тези шпилки освобождават 2 щифта. Те държат целия модул. Нищо не се развива, само се изтегля напред внимателно.

Гледай да ги подбереш така, че да влизат свободно в отворите, както и да не дерат пластмасата около тях.

Comment

Първоначално публикувано от perrier Покажи съобщение
            Мерси! Ще го проверя.

А навигацията като я изкара с тези пръчки трябваше ли да развинтваш нещо или само хващаш и дърпаш?
            Съветвам те да не я вадиш навигацията...
            Доста трудно излиза.
            Още докато беше при мен колата съм я свалял да и чистя оптиката - съответно всички букси са изключвани и включвани и не вярвам да са окислени за 1 година.
            Някой се беше опитвал да я свали преди мен и не беше успял, ама бяха изкъртени щипките на предния панел.
            Аз съответно съм ги поизкърпил с телчици и пластмаса, ама незнам какво усилие ще издържат.
            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
              Съветвам те да не я вадиш навигацията...
              Доста трудно излиза.
              Още докато беше при мен колата съм я свалял да и чистя оптиката - съответно всички букси са изключвани и включвани и не вярвам да са окислени за 1 година.
              Някой се беше опитвал да я свали преди мен и не беше успял, ама бяха изкъртени щипките на предния панел.
              Аз съответно съм ги поизкърпил с телчици и пластмаса, ама незнам какво усилие ще издържат.
              Ето плюса на това да си вземеш кола от колега от форума

Мерси, спести ми доста нерви.

Comment

Working...
              X